Zenék

Népzene gyermekeknek sorozat

Bojtár volt a nagyapám…

A magyarországi iskolák tananyagából 22 népdal élményszerűen szólal meg a lemezen. A zeneszámokat gyermekek éneklik, a kíséretet pedig a Magyarországon használatos, nagyszámú népi hangszer hangja szolgáltatja. Ezek a dalok a legismertebbek és legkedveltebbek a magyar emberek számára. Ismeretük biztosítja a magyar nyelv ápolását, megismertet a magyar hangszerekkel, és segít felismerni a ránk jellemző motívumvilágot.

A CD borítója egy füzet formájában rengeteg fontos információt tartalmaz a dalokról, előadókról és a hangszerekről egyaránt.

A dalok tánckoreográfiák zenéjének is kiválóan használhatóak.

Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt élményt nyújt, minden korosztály számára lélekmelengető, ezért mindenkinek ajánlom.

 

 

Egyveleg a dalokból:

 

 

A karádi faluvégen…

Ez a CD a „Népzene gyermekeknek” című sorozat második része, amely természetesen önmagában is egy nagyon változatos és értékes zenei anyagot tartalmaz. Az eddig elkészült két hanglemez kiegészíti egymást, ugyanis a másodikon mindazok a népi hangszerek is helyet kaptak, amelyek az elsőn nem szerepeltek. A két CD-n a Kárpát -Medence összes magyar népi hangszere megtalálható, beleértve olyan, rég feledésbe merült hangszereket is, mint például a nádsíp, „bika”, vagy a nádi hegedű.

Az énekek kiváló, népzenei múlttal rendelkező gyermek tolmácsolásában szólalnak meg, a hangszeres előadók pedig a felnőtt, élvonalbeli népzenészek.

A 24 zeneszám hangszerelésénél célom volt az inspiráló, élmény szerű megszólaltatás. A dalokat az általános iskolák alsó tagozatos tananyagából válogattam, de nagy részét már az óvodákban is éneklik.

Ez az album minden korosztály számára élményt nyújt, különösen ajánlom kisgyermekes családoknak, népzenét és néptáncot oktató pedagógusoknak.

 

 

Ízelítő néhány dalból:

A karádi faluvégen

Kősziklán felfutó

Beültettem kiskertemet

Mente folk együttes

Az együttes 1985-ben alakul és azóta is folyamatosan működik. Műsorainkon magyar népzenei alapokon nyugvó világzenét játszunk, a sokféle népi hangszer pedig változatossá teszi programunkat.

Saját szerzemények

A zenekari szereplések mellett szövegírással és dalzerzéssel foglalkozom. Szerzeményeim nagy része megtalálható azoknak az együttesek repertoárjában ahol játszok, illetve játszottam.

Néhány dal amiben közreműködtem mint zene vagy dalszöveg író:

Természetesen a saját studiómban is készülnek felvételek, mint például a Vígasztalás című dalom.